Biluthyrning Porto

Prisjämförelse av biluthyrning i Porto
Hitta bra erbjudanden på små och ståra billiga hyrbilar i Porto för din semester

Sök biluthyrning Porto

 

Information om biluthyrning

Som i många andra europeiska städer kan det vara svårt att köra i Porto på grund av de trånga gatorna och kullerstensvägar. Portugisiska förare är precis som sina spanska grannar, kända för sitt kaotiska motstånd mot att följa trafikreglerna, vilket ökar kalabaliken på vägarna. Om du är van vid att köra i södra Europa, eller om du är en ganska modig förare så kommer du förmodligen inte att några problem med att köra bil i Porto. Med det sagt så finns det massor av kollektiva färdmedel i Porto, från det bekväma tunnebanesystemet till det stora bussnätverket som transporterar passagerare genom staden.

Det finns gott om biluthyrningsfirmor i Porto som vänder sig till turister och besökare. Inne på Portos flygplats finns ett antal biluthyrningsställen som erbjuder uthyrning av såväl lokala som nationella bilmärken till människor som anländer från andra länder, däribland Avis, Hertz och Europcar. Dessa agenturer driver även biluthyrningskontor inne i Porto, så om du kommer med tåg eller buss kan du hyra en bil inne i själva Porto. Om du vill hyra en bil i Porto bör du se till att boka en bil i förväg eftersom många biluthyrningsagenturer får slut på bilar snabbt.

För att nå stadskärnan från flygplatsen i din hyrbil ska du åka ut från flygplatsens parkering och följa vägskyltarna mot A28 motorväg, som du ska följa söderut tills du når Portos stadskärna. Om du reser norrut mot kusten eller golfområdena kommer A28 även att ta dig hela vägen upp längs Portugals nordkust.