Porto Restauranger och Nattliv 

Restauranger och Nattliv i Porto

Hitta information Restauranger och Nattliv i Porto

Som näst största stad i Portugal har Porto rikligt med middags- och nattlivsalternativ som passar nästan alla smaker. Dess geografiska läge i den norra delen av landet längs kusten har styrt stor del av Portos traditionella matkultur, som främst kretsar kring färska skaldjur. Stadens närhet till Spanien har också gjort att tapasliknande smårätter och vin är ett viktigt element i Portos matkultur. Portvin kommer också från Porto, så att besöka en vinfabrik eller vinkällare för att smaka på detta delikata, söta dessertvin är ett måste när man besöker Porto.

Många av stadens mest förstklassiga restauranger är belägna nära flodkanten i Ribeiraområdet, och många av dem kan erbjuda vackra vyer över vattnet och de traditionella byggnaderna i det gamla stadsdistriktet. Om du bara är ute efter en trevlig middag så är kanske detta den bästa platsen att inleda ditt sökande efter en restaurang.

Matkulturen i Porto är vanligtvis beroende av de färska skaldjur som fångas lokalt och serveras på olika sätt. För att smaka på ett urval av traditionella skaldjursrätter i en fin middagsatmosfär, bege dig till Vinhas D’Alho (Muro Dos Bacalhoeiros 139/140; +351 222 012 874; www.vinhas-dalho.com) en skaldjursrestaurang och vinbar. Menyn här består av kött, skaldjur och vegetariska rätter, så som den portugisiska delikatessen torsk, tillagad på många olika sätt.

Portos nattliv har traditionellt byggts upp på portvinstraditionen, som vanligtvis dricks som digestiv efter en stor måltid. Därför finns det en mängd vinbarer utspridda runtom i Porto som erbjuder en mycket avkopplande atmosfär där man fokuserar helt på vinet. En sådan bar, Vinologia (Rua São João 46; +351 936 057 340; www.lamaisondesporto.com), erbjuder cirka 200 varianter av portvin, varav många är svåra att hitta då de kommer från små, lokala vinhandlare, i en avslappnad miljö.

Om du är sugen på något lite livligare så finns det även dussintals spännande nattklubbar och discon i Porto, så som Via Rápida (Rua Manuel Pinto de Azevedo 567; +351 226 109 427) en massiv nattklubb i den industriella delen av Porto som spelar housemusik vid ett enormt dansgolv.