Sevärdheter i PortoPorto erbjuder många sevärdheter

Som Spaniens huvudstad har Porto många fantastiska och historiska sevärdheter att locka turister med.

Detta är bara några av de många sevärdheterna som finns i Porto

Dourofloden & Ribeira

Dourofloden som flyter rakt igenom Porto är en av stadens viktigaste sevärdheter. Genom historien har floden spelat en stor roll i Portos utveckling, särskilt som hamn och därmed en port mot havet som namnet avslöjar. Det finns två sätt att njuta av floden: via sightseeingturer eller genom en promenad vid Ribeira längs floden i gamla stan i Porto, eller genom en flodresa som tar dig längs floden till Portugals inland där du kan njuta av fantastisk natur och vinland. De här flodturerna varar från fem timmar till flera dagar.

São Francisco-kyrkan

São Francisco-kyrkan ligger mitt i kärnan av gamla stan i Porto och kyrkan som är utsett till ett av UNESCO's världsarv är en av stadens mest framstående exempel på gotisk arkitektur. Katedralen byggdes av Franciskanermunkar och blev färdig 1425, och den innehåller en oväntat överdådig barockinteriör som främst är dekorerad i guld. Kryptan är en av kyrkans mest populära sevärdheter. Biljetter kostar 30 SEK. Kollektivtrafik: Buss #1.

Portvinprovning

Det finns inget bättre ställe att provsmaka det rika dessertvinet, portvin, än på platsen där det uppfanns och namngavs: Porto. Det typiska sättet att provsmaka portvin är att besöka en av de många portvinkällarna som finns utspridda runtom i staden. Solar Vinho do Porto (Quinta da Macieirinha, Rua de Entre Quintas; +351 226 094 749) är en sådan källare, med ett stort utbud av portviner som vanligtvis serveras med en liten portion jamón och stamkunder kan njuta av fantastiska vyer över Dourofloden från terassen.

Fundação de Serralves

Serralvesstiftelsen är en konst- och arkitekturorganisation som driver Portugals första och största museum för modern konst på samma plats som en historisk byggnad. Marken där denna populära sevärdhet i Porto står rymmer även en unikt designad park och en 1930-tals villa designad i art deco-stil. Muséet erbjuder ett brett utbud av permanent och resande moderna konstutställningar, och de unika arkitektoniska elementen i byggnaden bör inte missas. Vuxenbiljetter kostar 50 SEK för muséet och området. Kollektivtrafik: tunnelbana till Casa de Música station och byt till buss nr. 201 eller 203.

Casa de Música

Denna unikt formade konserthall har blivit en ikon i Porto på grund av den underliga designen. Casa de Música, eller Musikens Hus, är hem för flera orkestrar och kammarmusikensembler i Porto och dessa uppträder även regelbundet här. Oavsett om du väljer att gå på ett uppträdande här eller inte så är besökare välkomna att ta in den ovanliga formen och utseendet på byggnaden, och guidade turer ges på portugisiska och engelska. Det finns även en presentbutik och flera restauranger som du kan besöka om du skulle vilja äta något här. Turer kostar 30 SEK per person. Kollektivtrafik: tunnelbana eller buss till Casa de Música station.