Porto shoppingHär hittar du en shoppingguide Porto

Porto har ett antal marknader och shoppinggator som är perfekta för den som vill köpa souvenirer, lokaltillverkade produkter eller för någon som bara vill ta en långsam promenad under den varma portugisiska solen. Portos shoppingalternativ skiljer sig inte så mycket från de spanska, med livliga marknader och välbefolkade gator fyllda med försäljare och butiker som säljer alla möjliga sorters unika varor.

Den huvudsakliga produkten som de flesta turister vill ta med sig hem från en shoppingtur i Porto är förstås en flaska portvin eller två. Det finns gott om ställen för den som vill köpa några, men du vill förmodligen provsmaka några viner först, för att se vilka sorter och flaskor du föredrar. Den bästa delen av Porto för vinprovning och shopping är Gaia, som är det mer moderna området i staden, precis söder om Dourofloden, en bit från det gamla stadsområdet. I Gaia hittar du flera vinkällare, butiker och barer med massor av alternaruv som kommer att hjälpa dig att få en känsla för portvin.

Om du bara letar efter några få prydnadssaker eller souvenirer, eller en dag där du bara tittar runt, bör du bege till till en av Portos intressanta shoppinggator. Rua de Santa Catarina är förmodligen Portos mest välbefolkade shoppinggata och här kommer du att hitta en blandning av traditionella butiker och souvenirbutiker som erbjuder handgjorda smycken, väskor och hattar, såväl som mer moderna butiker som säljer kläder, skor och andra varor. Om du skulle vilja provsmaka lokalt producerade maträtter, bege dig till Mercado do Bolhão, en välbesökt 2-stjärnig bondemarknad som håller till i en backer art deco-byggnad, där du kan se lokalbefolkningen gå igenom sina dagliga shoppingrutiner, eller delta i handlingen vid ett av stånden där högljudda försäljare berättar om sina varor.