Stränder Porto 

Var hittar man Porto stränder?

Var hittar man Porto's bästa stränder?

Som kuststad har Porto många stränder som håller alla havsälskande besökare glada. Till skillnad från stränderna längre ner vid Medelhavet så brukar inte stränderna vara speciellt simvänliga och mer klippiga och natursköna. Det finns dock en eller två fina resortstäder nära Porto där du kan få hälsosamma doser av Atlantens sol och sand.

Espinho Beach

Espinho Beach är kanske den mest populära av Portos stränder, och den här resorten ligger cirka 20 km söder om stadskärnan. På grund av dess popularitet och närhet till Porto har Espinho Beach lidit av trängsel och en del förorening, men det är fortfarande en otroligt populär strand, med massor av högt belägna resorter som överblickar sanden och vattnet. Detta är även en populär strand för surfing.

Viana do Castelo

Denna resortstad ligger norr om Porto och det är ett vackert, naturskönt område som är populärt både för dess tysta sandremsor och lugna atmosfär. Huvudstranden här är Praia do Cabedelo, som är belägen längs en halvmåneformad bukt som är perfekt för simning.

Vila Nova de Gaia

Med det största antalet stränder med blå flaggstatus i regionen är den här förorten till Porto en riktigt bra plats för dem som besöker staden för att njuta av kusten. Här sträcker sig 17 stränder längs kustremsan norr om Porto och erbjuder massor av sand och sol till alla. Vila Nova de Gaia är också känt för sina vingrottor, där vin lagras och åldras, och ger besökare en chans att se jäsningsprocessen.

Miramar Beach

Denna pittoreska kuststad ligger några få km söder om Portos stadskärna och detta är ett paradis för strandbesökare och turister, som kommer för att njuta av sanden längs tämligen obefolkade delar av Praia de Miramar, såväl som Senhora Pedra, en 1600-talskyrka som överblickar Atlanten från en klippa.